Historie

De Brouwer Groothandelsgroep kent een geschiedenis die bijna een eeuw beslaat. In 1923 begon Albert Brouwer een horecabedrijf op het Zuiderzee-eiland Urk. Inmiddels is de lokale bottelaar van toen uitgegroeid tot een groothandelsconcern met een passie voor food, in de breedste zin van het woord. De Brouwer Groothandelsgroep is een internationaal bedrijf, maar nog steeds in alle vezels een familiebedrijf. Inmiddels leidt de vierde generatie ‘Brouwers’ de groep, dat bestaat uit vijf bedrijven: Asia Express Food, Visscher Seafood, Fisherman’s Choice, Schiava en Horecagroothandel Brouwer.

In 2016 is de uitgebreide historie van het familiebedrijf opgetekend in een uniek boek: ‘Van Wabu tot Brouwergroep’, 100 jaar geschiedenis van een Urker familiebedrijf. Deze speciale uitgave staat bol van de persoonlijke verhalen over ondernemen met passie, kansen pakken, hard werken en betrokkenheid. Het boek vertelt niet alleen een bedrijfsverhaal, maar biedt ook een vogelvlucht door de geschiedenis van Urk voor de Tweede Wereldoorlog.

Impressie van het boek

 • Met een uitgebreid assortiment van meer dan 3.500 producten is Asia Express Food totaalleverancier voor Aziatische, Indiase en Afrikaanse producten. Iedere keuken heeft zijn unieke ingrediënten, kleuren, geuren en smaken. Bij Asia Express Food draait lekker eten om het ervaren van deze authentieke smaken. De premium merken bieden de verrukkelijke smaken van ieder continent.

  Bezoek de website
 • Horecagroothandel Brouwer is een totaal-leverancier voor horeca, scholen en bedrijven. Deze horecagroothandel is een bekende naam in de regio Flevoland en Overijssel. Het bedrijf beschikt over een breed assortiment van food en non-food producten en daarnaast over een eigen cafetariaformule.

  Bezoek de website
 • Horecagroothandel Schiava, gevestigd in Groningen, levert zowel Italiaanse specialiteiten als exclusieve merken aan restaurants in Noord-Nederland en landelijk aan groothandels. Daarnaast natuurlijk ook de gangbare food en nonfood artikelen. We zijn erg trots op onze producten. Daarom behandelen en vervoeren we ze met de grootst mogelijke zorg. Door onze passie en kennis over de producten kunnen we u bijstaan voor adviezen en denken we graag met u mee

  Bezoek de website
 • Visscher Seafood, gevestigd op Urk, is een moderne leverancier van verse Noord Atlantische visproducten en is gespecialiseerd in de productie van zalm. Met onze nieuwe fabriek voldoen we aan de allerhoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid en zijn we in staat wereldwijd klanten te bedienen met eersteklas kwaliteitsvis.

  Bezoek de website
 • Fisherman's Choice is al meer dan 25 jaar wereldwijd importeur en distributeur van visproducten en garnalen. Wij zijn strategisch gevestigd in Den Haag. Dichtbij Europa's grootste haven- en industriecomplex. Zo heeft Fisherman's Choice een gemakkelijke toegang tot zowel haar Nederlandse thuismarkt als andere Europese en Aziatische landen.

  Bezoek de website